ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ
     

ПРОЄКТИ
  • Мапи
  • Книги
  • Статті
  • Періодика


  • ОБЛАСНИЙ ПОДІЛ
  • Березівський р-н
  • Б-Дністровський р-н
  • Болградський р-н
  • Ізмаїльський р-н
  • Одеський р-н
  • Подільський р-н
  • Роздільнянський р-н

  • Баштанський р-н
  • Вознесенський р-н
  • Миколаївський р-н
  • Первомайський р-н


  • СТАТИСТИКА




    c. Вигода   

    В селі Вигода на Одещині відкрили меморіальну дошку лікарю — Анатолію Гочеву (відео)

    09 жовтня 2021 року відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки сільському лікарю, Почесному донору України, який раніше очолював місцеву амбулаторію — Анатолію Прокоповичу Гочеву (1954-2011). В ім'я шани сільського лікаря, встановлення меморіальної дошки в с. Вигода на Одещині ініціював співзасновник ГО “Краєвєд”, Євген Волосєвич.


    Пам'ятний знак від вдячних мешканців с. Вигода встановили на будівлі Вигодянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини за рахунок благодійних пожертв селян.

    Під час заходу директором Вигодянського СБК Оксаною Курманевич було зачитано життєвий шлях лікаря-педіатра, згадані медики які трудились в селі і яких вже немає з нами: Верзова Парасковія, Фещенко Віра, Кордонов Віктор та Василенко Ольга.

    Після урочистого знімання тканини вдовою лікаря Галиною Гочевою та ідейним керівником встановлення пам’ятного знаку Євгеном Волосєвичем, чин освячення меморіальної дошки здійснив протоієрей, настоятель місцевого храму Вадим Рудий.

    Всі присутні мали змогу покласти квіти в знак шани та подяки А.П. Гочеву.




    На відкритті мали слово Галина Гочева, Євген Волосєвич, Вадим Рудий, в минулому голова сільради Валерій Пимонов, акушерка-гінеколог Біляївської багатопрофільної лікарні Наталія Краснянська, начальник відділу надання соцпослуг сільради Лариса Шушман та завідувач Вигодянської АЗПСМ Ірина Науменко.


    — Знакова, пам'ятна подія для нашої сільської територіальної громади. Цей проєкт втілено у життя саме від імені вдячних мешканців, в знак шани та подяки лікарю. Я дякую всім хто долучився до цієї ініціативи, Вигодянському сільському Будинку культури, виконкому сільради, Свято-Татіанівському православному храмові, комунальному підприємству “Водограй”, присутнім на заході, всім людям, які внесли свою допомогу в збереження пам'яті. Адже всі ми, наше суспільство, громада — разом вчимося зберігати, пам'ятати і пишатися здобутками своїх земляків, які славні своєю працею. Пам'ять про минуле — це те, що робить нас людьми. За рахунок залишку від зібраних коштів на виготовлення та встановлення меморіальної дошки, за моєю пропозицією нашою ініціативною групою, вирішено придбати необхідні медичні товари для маленької жительки с. Вигода, яка на жаль має страшний діагноз ДЦП. В знак пам'яті сільському лікареві-педіатру, найближчими днями придбане буде передано батькам на допомогу їх дівчинці. Фігура лікаря, Почесного донора України і громадського діяча непідвладна часу, — розповів Євген Волосєвич.

    Як повідомив співзасновник ГО “Краєвєд” та депутат сільської ради, у зв'язку з тим, що будівля знаходиться у комунальній власності, у квітні ним було внесено проєкт рішення на виконком, який 13 травня одноголосно підтримали. Попередньо Євген Волосєвич дослідив громадську думку і заручився підтримкою однодумців. Також обов’язково отримав згоду родини Гочева А.П., зустрівся з вдовою лікаря — Галиною Василівною. Далі передував публічний збір коштів, пошук майстерні, дослідницька робота з джерелами та робота ідейного керівника над сценарієм пам’ятного заходу.

    Євген Волосєвич та Галина Гочева, 28 квітня 2021 року с. Вигода

    Публічний збір благодійних пожертв на виготовлення та встановлення пам’ятного знаку здійснювався на базі Свято-Татіанінського храму с. Вигода впродовж майже чотирьох місяців. Всі охочі мали можливість кожного дня, відвідавши православний храм за адресою: Елеваторна, буд. 17 долучитись і внести пожертву, про що за бажанням була відповідна іменна письмова фіксація.

    До останніх днів лікар-педіатр Анатолій Гочев продовжував лікувати людей та очолював амбулаторію в селі Вигода — майже 26 років поспіль. Безоплатно протягом життя він здав більше ніж сорок разових максимально допустимих доз крові та у 2002 році отримав звання — Почесний донор України. Серед населення виділяється чуйністю, професійністю та оперативністю — за викликом, цілодобово в будь-який куточок села головний лікар завжди поспішав на допомогу...

    ГО “КРАЄВЄД”
    14.10.2021 р.


    Більше фото з відкриття:



    Відео з відкриття:


    Архів подій

    2023
    2022
    2021
    2020
    2019
    2018
    2017
    2016


    © КРАЄЗНАВЦІ ОДЕЩИНИ 2013-2024        Відкриваємо історію Півдня України